Hvad er Snuden-i-Sporet-Træning?

 

 

Den bedste motivation kommer af at have ET MÅL!

Måske er det et trail-løb, et MTB-løb eller noget helt tredje?

SNUDEN-I-SPORET-TRÆNING kan både bruges hvis du træner løb, cykling eller svømning med 4 forskellige typer trænings-pas hver uge, som giver dig fremgang. Print et ugeskema HER!

Og er du blevet bidt af at løbe og kunne du tænke dig at LØBE LANGTså er Krabbe klar til at give dig alle de nødvendige tips lige HER.
Har du lyst til at CYKLE MTB, så har Thomas også tips til dig lige HER!

Snuden-i-sporet-træning

Først og fremmest skal du holde fast i BASIS-PROGRAMMET: 2 liter vand, æg til morgenmad og armbøjninger hver dag! Den nye træning består derudover af 4 ugentlige træningspas, som bliver beskrevet herunder. Træningen er sammensat, så din krop bliver udfordret på forskellige måder, og du vil opleve fremgang ved at følge programmet. Sørg for, at der er en hviledag efter to træningspas. Og undgå to hårde træningspas efter hinanden.

1. Træningsøvelser

FORMÅL: At gøre dig robust og undgå skader

Tid: 25 minutter

Du skal tage udgangspunkt i øvelserne, som du nok allerede kender fra Sjakket. Fokusér på at være præcis i bevægelserne og mærk efter, hvordan det føles undervejs. Det må ikke gøre ondt, men gerne stramme.  

 

2. Lav intensitet

FORMÅL: At give kroppen ro til at genopbygge sig selv

Tid: 25-45 minutter

Find et tempo i fx løb eller på cykel, der passer dig godt, og som du kan udføre i 25-45 minutter. Du skal kunne føre en samtale, mens du er i gang. Og når du kommer hjem, skal du have følelsen af at være stærkere.

3. Moderat intensitet

FORMÅL: At styrke din udholdenhed

Tid: 30-60 minutter

Her skal du træne i moderat tempo. Det vil sige, at du skal have følelsen af at have mælkesyre i kroppen, men at du godt kan fortsætte. Du bestemmer selv, om det skal være løb, cykling eller svømning.

4. Høj intensitet

FORMÅL: At styrke din kondition

Tid: 25 minutter

Her skal du lave en form for interval-træning. Det kan være både løb, cykling, svømning eller roning. Men det skal være en træning, hvor begge ben arbejder.

Eksempel på intervaltræning:

5 minutters opvarmning

- 3 minutters let træning, fx lunt
- 1 minut med høj intensitet
Gentag 5 gange

2 Hurtige Tips fra Jacob

Rigtige mænd skal have æg og vand hver dag!

Se hvorfor du skal drikke 2 liter vand om dagen og spise 2-3 æg til morgenmad hver dag.
Og faktisk er det lige så simpelt, som det lyder! I Sjakket får du nemlig ikke en kostplan eller en kur, du skal følge. 

Gør det ondt?

Lidt ømhed skader ikke en rigtig mand - men får du ondt og føles noget helt forkert, så har Jacob Søndergaard nogle helt simple råd, du kan følge.